kr75,00

Category:

Description

I dette nummeret kan du blant annet lese om dette:

Erling Kagge undret seg mye over stillheten. Det var mye ved den han ikke forsto. Hvordan gjør vi det? Hvordan klarer vi å møte stillheten når vi hele tiden skal være tilgjengelige – på nett, mobil, på Instagram, Facebook og snapchat? Disse spørsmålene resulterte i boken «Stillhet i støyens tid». I portrettet kan du lese om hvorfor han mener at menneskene trenger stillhet.

Barn som vokser opp i familier hvor en eller begge voksne har et rusmiddelproblem, har større risiko enn andre barn for å utvikle egne psykiske og fysiske helseproblem. Tidlig hjelp er avgjørende. I Vestly idrettsbarnehage har de tatt dette på alvor.

Hvem har ikke strevd med å få barnet sitt til å sovne om kvelden og sove gjennom natten? I artikkelen «Sov godt, vær så snill» tar psykologspesialist Ingrid Kristine Aspli deg med inn i barnerommet og byr raust på egen erfaring. Levende beskriver hun kjente, men fortvilte situasjoner forbundet med leggetid og soving.

Thea på fem år opplevde å finne mor livløs på badegulvet. Skremt, men ikke hjelpeløs ringte hun etter hjelp. Mor ble tatt hånd om av helsepersonell og kjørt i ambulanse til sykehus. Det gikk godt. Men for Thea ble dette en skjellsettende opplevelse. I boken «Barn som pårørende i akuttsituasjoner» understreker forfatteren viktigheten av å informere barn og svare på alle spørsmålene som de naturlig nok sitter inne med. Historien om Thea og hvordan det gikk kan du lese om i artikkelen «Skrubbsår på hjernen og skrubbsår på sjelen»

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “PsykOpp nr. 2, 2017 Et magasin om psykisk helse. Bladet blir utgitt fire ganger i året.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *